Over Max Delissen

Ik ben het gezicht achter Max Delissen & Partners – Training… Coaching… Advies.
Mijn loopbaan heeft mij op uiteenlopende werkplekken gebracht. Altijd nieuwsgierig naar mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen. Dat heeft geleid tot een afwisselende carrière met meer dan 30 jaar werkervaring, en inzicht in mijn eigen drijfveren.

Van zwemleraar tot manager
Na de middelbare school wilde ik van mijn hobby mijn werk maken; ik besloot daarom de opleiding tot zwemleraar te doen. In dat vak heb ik mij in de volle breedte ontwikkeld. Mijn doel was echter manager van een sportaccommodatie te worden, en daarvoor heb ik de nodige opleidingen en cursussen gevolgd. Aansluitend werd ik manager van Sportcentrum De Hoornse Vaart in Alkmaar.

Brandweer
Tegelijkertijd ontwikkelde ik mezelf bij de brandweer in Alkmaar. Ik ben daar opgeleid tot onderbrandmeester, duikteamleider, lid van het bedrijfsopvangteam (BOT team) en brandweerinstructeur. Als instructeur train en begeleid ik brandweerpersoneel , zowel beroeps als vrijwillig, en leid ik nieuwe brandweerinstructeurs op.
Ik volgde hiervoor een trainersopleiding bij Nieuwe Dimensies. Dat gaf mij ook de mogelijkheid
om meer HR-taken te doen bij de gemeente Alkmaar, zoals intervisie en functioneringsgesprekken.
Verder was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de medewerkers bij de Gemeente Alkmaar (de Alkmaar@cademie). Al deze kansen heb ik met beide handen aangegrepen.

Training & coaching
Mijn belangstelling voor training en coaching was inmiddels gewekt. Het werd mijn passie om mensen bewuster te maken van hun talenten en persoonlijke valkuilen, met als resultaat effectief gedrag en de juiste loopbaankeuzes.
Mijn affiniteit met de zwembadbranche en de brandweer is gebleven. Ik heb ervaren hoe belangrijk samenwerking in deze werkvelden is. Van levensbelang zelfs. Ik focus mij in mijn trainingspraktijk dan ook graag op deze sectoren, en zie een uitdaging bij het MKB.

Mijn motto is:
Leid mensen op zodat ze bij je weg kunnen.
Maak de arbeidsomstandigheden zó dat ze willen blijven.

& Partners
Ik maak voor trainings-, coachings- of adviestrajecten onder andere gebruik van de expertise van twee gerenommeerde organisatie- en adviesbureaus, Management Drives en Pi Company. Bij deze organisaties ben ik Business Partner.